Zamanın behrinde Kuş Gribi diye bir zırva çıkmıştı. Bilim orduları köyleri bastılar, köylünün tavuklarını itlaf ettiler. Köy tavukçuluğu diye bir şey kalmadı. Pazar dev piliç şirketlerinin eline bırakıldı.
Bir süredir de hayvancılık kurcalanıyor. Açlık sorununun nedenlerini hayvancılığa yüklüyorlar. Dünya genelinde ortalama 3 milyar büyükbaş, 4 milyar küçükbaş hayvan besleniyormuş. Ve bunların alayı birden günde ortalama 125 milyon ton yem, 400 milyon ton su tüketiyormuş. İnsanlar ise günde 9 milyon ton yemek, 30 milyon ton su tüketiyormuş. Yani bu hayvanat bizim yediğimizden fazlasını yiyormuş. Vay hayvanlar!
Sığırların bağırsaklarında biriken gazlar küresel ısınmayı artırıyormuş. Yani jet uçakları, gemiler, fosil yakıtlar değil, sığırlarmış küresel ısınmanın sebebi.
Hayvanlar için ayrılan tarım arazileri insanları besleyen tarım alanlarının 10 katıymış. O nedenle eğer hayvansal beslenmeyi terk edersek tarım ürünleri rekoltemiz 10 kat artacakmış.
Dünya nüfusunun %15’i her gün jambon sucuk gömerken %85’i açlıktan yorgan kemiriyormuş. Hayvansal gıda tüketimi azaltılırsa beş kat fazla sebze meyve olacakmış piyasada, böylece fakir ülkelerin gıdaya ulaşımı kolaylaşacakmış.
Hayvanlar azalınca tarım arazileri artacak, kuraklık ve susuzluk son bulacak, yaklaşan kıtlıklar ortadan kalkacakmış. mış. mış…
Afrika’daki açlığın sebebi hayvansal gıdalar çünkü. Uygurların açlıktan ölmesinin sebebi koyunlar. Yemen’dekiler yemeklerini mandalar yediği için aç. Hindistan’da hava metal fabrikaları yüzünden değil, sığırlar osurduğu için kirli.
Yarın 10 kat fazla gıda olsa dünyada, bugün aç kalan yarın da aç kalacak. Çünkü sorun fakirlerin karnını doyurmakta değil, zenginlerin gözünü doyuramamakta.
Yakın gelecekteki kıtlıklar oldukça fazla vurgulanmaya başladı son zamanlarda. Bill Gates ve avanesi yapay etlerin ne kadar lezzetli ve teknolojik olduğunu, insanların bunlara alışması gerektiğini anlatıp duruyorlar.
Bu herifler boşa konuşmaz. Çok kısa süre içinde deli dana gibi bir hastalık uydurarak hayvancılığın gidişatını kökten değiştireceklerine eminim. Üstelik bunu halk sağlığı için yaptıklarını söyleyecekler ve herkes kabullenecek.
Bilim öyle diyo!
Mart 2021, Manyas, Balıkesir